Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestování časem

1. 4. 2015

 

 

Vítám Vás na exlusivním zájezdu ''Cestování časem''. Vydáme se spolu do různých časových období. Bude to něco jako hodina historie :). Přiletělo pro nás nádherné červené letadlo, které je tak moc rychlé, že se umí přemístit v čase.

 

 

Vezmeme to hezky od začátku. Všichni dobře víme, že nám předcházejí pravěcí lidé. Takové napůl opičky :D. Domorodí lidé by nás ale nemuseli přivítat tak jak bychom zrovna chtěli a tak jsme se převlékli do jejich oblečení. Chýlilo se k večeru a my si museli obstarat přístřeší a jídlo. Naše ozbrojené modelky Terezka s Tinuškou se vydali na lov. A poštěstilo se jim. Hel je velmi přátelská a tak s domorodci dohodla, že u nich můžeme přespat. Ale byla to velmi těžká domluva. I přes to, kolik Helenka umí jazyků, s tímhle prajazykem měla trochu potíže.

 

 

Dále jsme se přesunuly zase o kousek v čase. Moc se nám ale nepovedlo přistát přímo v Egyptě, ale na rozlehlé poušti přímo u hrobky královny Hatšepsut. I tak to byla paráda. Sluníčko sice hodně pálilo, ale měli jsme vodu. Helenka se dokonce i svezla na velbloudovi a nadšená sportovní Tinuška si vyběhla na nebezpečně se sypající pyramidu.

 

 

Další období bylo období slohu Renesance. Krásné dámy tehdejší doby nás ustrojili do krásných jednoduchých šatů. Namířili jsme si to rovnou ke slavnému Leonardu da Vincimu. Ten nás provedl po místě a ukázal svá díla. Byla to zajímavá ukázka. Také jsme se zúčastnili rytířských turnajů a hudebních slavností.

 

 

Tentokrát jsme se přemístili v čase do období slohu Biedermier. Tehdy vládl František Josef I. s Alžbětou Barvorskou, u které jsme strávili příjemné odpoledne s šálkem čaje.

 

 

Dále jsme se přemístili do 50. let 20. století. Vyzkoušely jsme si spoustu retro oblečků. Byla to velká zábava. Navštívily jsme také cukrárnu se spoutou lahůdek a pak si zatančily za znění Swingu.

 

 

Všechny nás překvapilo, když jsme se objevily v současném Los Angeles. Návštívily jsme známé Casino. L.A. je proslaveno velkou zábavou. Zůstali jsme tam do pozdního večera. Nechtělo se nám pryč, ale sami jsme se přemístily do další doby.

 

 

V budoucnu už by se mělo dát jezdit na dovolenou do vesmíru. A proto ani my nejsme pozadu a jako slavné, bohaté modelky jsme tam vyrazily. Byl to opravdu nezapomenutelný zážitek. Byl krásný výhled a stav bez tíže se nám také velice líbil.

 

 

 

Po dlouhé procházke naší historie i budouctnosti jsme se zase vrátily do LpMa. Děkuji za Vaší účast a těším se s Vámi na další.

CK Raguelle