Jdi na obsah Jdi na menu
 


Madagaskar

9. 3. 2016

 

 

Vítám Vás u dlouho očekáváného zájezdu na ostrov Madagaskar! Omlouvám se za zdržení...cesta byla dlouhá a úmorná, ale zvládlí jsme jí. Abychom všechny vypadaly stejně, vybrala jsem zrzavou - jako tropické trávy. :)

 

 

Když jsme doraziliy k hotelu s názvem IBIS HOTEL, bylo opravdu horko. Všechny jsme si vytáhly klobouky a sluneční brýle a moc se těšili do klimatizovaného hotelu.

 

 

Nakonec jsme usoudily, že když je takové horko, půjdeme na pláž. Vybraly jsme tu nejvyhlášenější - Nosy Boraha. Je to exkluzivní pláž kam se nedostane jen tak někdo....no možná proto byla skoro prázdná :D

 

 

Když jsme se pořádně smočily, vyšly jsme si na procházku hlavním městem Antananárivem. Tedy moc obchodů tam nebylo, ale aspoň foukal jemný větřík, takže jsme si procházku užily. Uchozené jsme se vrátily do hotelu a jen jsme sklesle přemýšlely, jak to zátra ujdeme. Čeká nás toho dost.

 

 

Hned ráno jsme nelenily a vyrazily na dlouhou památkovou tůru. Zavítaly jsme do palácové komplexu Rova, který od 17. století sloužil jako sídlo panovníků imerinského království. Nejvýznamější budovou je Manjakamiadana.

 

 

Poté jsme navštívily královsky vrch Ambohimanga, který je zapsán v UNESCO. Tvoří jej několik budov a pohřebišť, na kterých odpočívají významní imerijští vládcové.

 

 

Aby chození nebylo málo, zašly jsme do Národního parku Andringitra, kde je spooousta lemurů. Převlékly jsme se do jejich barvy, aby jsme nepůsobily moc kontrastně..ikdyž některé hřívy se neskryly. :)

 

 

Rovnou jsme šly i do národního parku vedle s názvem Tsingy de Bemaraha. No asi tu nic jiného než parky nejsou..ale ani se nedivím..takové sucho a nebo aspoň bláto - nic moc. Tento park je zapsán v UNESCO a je známy pro krasové útvary. Alespoň nožky si odpočinuly, protože jsme si zaplatily soukromý vrtulník, abychom si krasové útvary pořádně prohlédly.

 

 

Cestou domů jsme se ale zpozdily. Zapadly jsme na tamějších komunikacích..no beton tu ještě asi neznají :D Aspoň jsme konečně viděly naživo, jak vypadají baobaby. :)

 

 

 

 

Na závěr dne, aby to nebylo jen chození a mluvení o památkách, jsem si připravila malou soutěž o napodobení zvířátek z filmu Madagaskar...no Katynka sice nebyla zvířátko, ale tak mě ohromila, že jsem jí prostě musela umístit. První místo získala Alexis a třetí Tabbynka - také krásná žirafka. Upřímě, já bych tohle nedokázala. Gratuluji vítězkám!

 

 

A tím se s Vámi loučím! Doufám že se Vám zájezd líbil a snad budou další...hlavně podle nálady a času. ;)

CK Raguelle